Backbone

Speel je PlayStation®-gameszonder problemen van zo goed als overal ter wereld*.

Met PS Remote Play lanceer je van waar je maar wilt via je telefoon games die op je PlayStation® zijn geïnstalleerd. Zolang je PlayStation® aan staat en internetverbinding heeft, kun je van overal ter wereld nieuwe games starten of doorgaan met een game*.
Nu spelen

*Je hebt een PS4™ of PS5™ en breedbandinternet nodig om je games naar andere apparaten te streamen. Ga voor meer informatie naar Ondersteuning voor PS Remote Play

Backbone controller frame
Gameplay uit Horizon Forbidden West op PlayStation® Remote Play met de Backbone One*

Aan de slag met PlayStation® Remote Play

1
Sluit een compatibele gamecontroller aan

Sluit je telefoon aan op de Backbone One* of een andere compatibele controller.

*Let op: alleen de PlayStation®-editie van de Backbone One is compatibel met PS Remote Play op Android-apparaten.

2
Installeer en open de mobiele app PS Remote Play
Log in op je PlayStation®-account en tik op de console waarop je wilt spelen. Zorg ervoor dat de geselecteerde console is ingeschakeld of zich in de rustmodus bevindt.
3
Start een nieuwe game of spring er terug in
Je speelt nu op je console via je mobiele apparaat. Zorg ervoor dat mobiel datagebruik aan staat binnen de PS Remote Play-app als je over wifi wilt spelen.

Download de gratis PS Remote Play-app om aan de slag te gaan

Slechts een paar tikken staan tussen jou en het hebben van een PlayStation® in je zak.

Wat je nodig hebt

Zorg ervoor dat je de volgende items bij de hand hebt, voordat je aan de slag gaat.
Compatibel mobiel apparaat
PlayStation® 4-, 4 Pro- of 5-console
Backbone One-controller
Internetverbinding
PS Remote Play-app
Backbone-app

Hoe werkt PS Remote Play?

Vind hieronder antwoorden op veelgestelde vragen of ga rechtstreeks naar PlayStation® -ondersteuning voor meer informatie.
Ga naar PlayStation® -ondersteuning
Kan ik PS Remote Play gebruiken met mijn Backbone One-controller voor Android?
􀅼

De Backbone One-controller voor Android – PlayStation-editie is de enige officieel ondersteunde mobiele controller voor PS Remote Play op Android.

De Backbone One-controller voor Android – Standard-editie wordt niet officieel ondersteund, hoewel er wel onofficiële workarounds bestaan, zoals de PSPlay-app.

Moet ik een PlayStation® -console hebben?
􀅼

Ja. Om een game op afstand te spelen, moet het geïnstalleerd zijn op een PlayStation®-console waartoe je toegang hebt. PS Remote Play wordt ondersteund op de PlayStation® 4, PlayStation® 4 Pro en PlayStation® 5.

Geen console? Geen probleem. Backbone ondersteunt veel andere populaire platforms om games vanaf de cloud te streamen. Daarover kom je meer te weten op playbackbone.com/platforms/

Moet ik thuis zijn om PS Remote Play te gebruiken?
􀅼

Nee! Dat is het mooie aan PS Remote Play. Zolang je een stabiele internetverbinding met je telefoon hebt via wifi of mobiele data en je PlayStation-console aan staat of in rustmodus is, heb je van overal toegang. Speel op de bank bij oma thuis of op het strand op een afgelegen onbewoond eiland.

Kan ik PS Remote Play gebruiken met mobiele data?
􀅼

Ja! PS Remote Play ondersteunt streaming met mobiele data. Deze instelling staat standaard uit, maar kan eenvoudig worden bijgewerkt via de PS Remote Play-app.

Kan ik al mijn PlayStation-games spelen?
􀅼

Elke game die op je PlayStation 4, PlayStation 4 Pro of PlayStation 5 is geïnstalleerd, kan op afstand worden gespeeld. Je kunt zelfs nieuwe games op afstand downloaden via de PS Remote Play-app.

Bekijk de volledige catalogus van PS Remote Play-games op playbackbone.com/games/?platform=playstation

Moet mijn PlayStation ingeschakeld zijn voor PS Remote Play?
􀅼

Ja, alleen PlayStation-consoles die zijn ingeschakeld of in de rustmodus staan, zijn toegankelijk via de PS Remote Play-app.

Moet ik PlayStation-games bezitten om ze op afstand te kunnen spelen?
􀅼

Ja. Om een game op afstand te spelen, moet je het op je console geïnstalleerd hebben. Maak je geen zorgen. Als je bent vergeten een game te downloaden voordat je het huis verliet, kun je ook nieuwe games op je console downloaden via de PS Remote Play-app.

Is mijn PlayStation-console compatibel?
􀅼

De PlayStation® 4, PlayStation® 4 Pro en PlayStation® 5 ondersteunen allemaal PS Remote Play.

Heb je een ouder model PlayStation? Geen probleem, er zijn veel cloudstreamingdiensten waarbij geen console vereist is om recente titels te spelen zoals Cyberpunk 2077 en Resident Evil Village.

Meer informatie op playbackbone.com/platforms/

Wat anderen zeggen
over de ervaring
"De controller is gelikt, zeer responsief en maakt direct verbinding zonder haperingen. Ik speelde PlayStation op afstand met Castlevania: Symphony of the Night uit de iOS App Store, en beide dingen liepen erg soepel."
— Jorge in Camden
"Een van de beste dingen die je kunt gebruiken voor remote gaming op PlayStation 5. Ik heb de controller clips gebruikt, echt van alles, maar dit is de beste tot nu toe!!"
— Justin in Prineville
"Echt een geweldig apparaat. Ik gebruik het om rustig op mijn PlayStation te spelen wanneer mijn vrouw de tv wil gebruiken of wanneer ik op reis ben. Voelt geweldig, werkt geweldig, ik zou dit zeker aanraden aan elke gamer."
— Bryan in Denver
Horizon: Forbidden West app icon
Horizon: Forbidden West
Sony Interactive Entertainment

Mobiele controller
Backbone One

De Backbone One is geïnspireerd op het ontwerp van de draadloze PS DualSense™-controller en geeft gebruikers haptische bediening om hun game-ervaring op iPhone® te maximaliseren. Koppel hem met de PS Remote Play-app en je kunt je PlayStation®-games makkelijk overal* spelen. Sluit je iPhone® gewoon aan op de Backbone One, en spelen maar.